Almaniyada aparılan araşdırmalar, acı şelf göbələkindən əldə edilən kimyəvi maddənin indiyə qədər tapılan ən acı maddə olduğunu ortaya qoyub.
Almaniyanın Leybniz Qida Sistemləri Biologiyası İnstitutunun alimləri Amaropostia stiptica rəf göbələkindən üç kimyəvi birləşmə çıxarıblar. Bu maddələrin insan dilindəki acı dad reseptorlarına təsiri öyrənilmişdir. Qeyd edilib ki, üç birləşmədən biri olan oliqoporin D az miqdarda olsa belə, acı dad yarada bilir.
Tədqiqata görə, birləşmələr zəhərli olmasa da, son dərəcə acıdır. Alimlər belə təbii acı birləşmələrin təkcə ağızda deyil, mədə, bağırsaq, ürək və ağciyərlərdə olan acı reseptorlara da təsir edə biləcəyini bildiriblər. Bununla belə, qeyd edilib ki, bu sensorların bədənin digər hissələrindəki rolu tam olaraq bilinmir.
Tədqiqatın həmmüəllifi Dr.Maik Behrens bildirib ki, bu cür araşdırmalar sayəsində acı dad reseptorlarının necə işlədiyi və onların nə üçün təkamül etdikləri barədə daha aydın məlumat əldə etmək olar. Dr. "Acı birləşmələr və reseptorlar haqqında nə qədər çox məlumat toplasaq, yeni maddələri müəyyən etmək və onların təsirlərini proqnozlaşdırmaq bir o qədər asan olar" deyib.